CURE DE SLABIRE

CURE DE SLABIRE

Dieta disociata simpla


Aceasta dieta disociata este o dieta ce tine relativ putin (4 zile) si este ideala pentru a pierde din greutate inainte de un eveniment important!
Principala caracteristica este consumarea unui singur tip de alimente in fiecare din cele 4 zile.

Ziua 1: fructe (se alege un singur fruct, de exemplu mar, si se consuma in cite cantitati se doreste).

Ziua 2: lactate - un sigur fel dintre branza, lapte sau iaurt, in cantitati la alegere

Ziua 3: cartofi, fierti, fara condimente sau unt.

Ziua 4: carne, slaba, de pui sau vita, nu prajita in ulei.

In urma dietei, daca este tinuta corect, se pot pierde aproximativ 2-2.5 kg si este relativ simplu de tinut.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu apa


Dimineata pe stomacul gol: prima zi 1 pahar de apa, a doua zi 2 pahare, a 3 zi 3 pahare si tot asa pana la 8 pahare.

Dupa aceea incepi sa scazi cate un pahar pe zi pana ajungi iar la un pahar. Nu e numai pentru retet de slabire dar si de curatare a organismului de toxine.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu orez



Se mananca 3 zile numai orez fiert in apa, fara sare sau altceva si se beau doi litri de apa. Se poate bea cafea neindulcita sau coca-cola light. Urmatoarele trei zile se mananca fructeca: mere, portocale, anana, grapefruit etc. Ultimile trei zile se manaca legume crude sau fierte, mai putin cartofi. Apa, cola light si cafea se beau in toate cele 9 zile.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu rezultate


Reteta de slabit:

1 ZI: macaroane cu branza;
3 ZILE: orez fiert;
3 ZILE: pui fiert sau la gratar;
3 ZILE: cartofi;
3 ZILE: legume si fructe crude;
3 ZILE: carne vita fiarta sau la gratar;
2 ZILE: lactate;
3 ZILE: carne de pui-peste-vita la gratar sau fierte
1 ZI: dulciuri.
Zilnic obligatoriu se bea 2 litri apa cu lamaie.
In 3 saptamani se slabeste 7 kilograme.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu lamaie


Se pregateste de seara pentru dimineata o jumatate de lamaie si un pliculet de ceai musetel, se pun intr-o cana si se opareste cu 200 ml apa. Se acopera si se lasa pana dimineata.
Dimineata prepari aceeasi cantitate pentru seara.

Timp de o luna slabesti 6 kg si poti manca orice in tot acest timp, este o dieta si pentru schimbarea metabolismului.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu otet de mere cu miere


In fiecare dimineata se bea o cana de apa in care ai pus o lingura de otet de mere cu miere timp de doua saptamani si slabesti intre 4-6 kg.

Acest otet de mere cu miere se gaseste la Plafar. Este excelent pentru accelerarea arderilor de grasime si un bun detoxifiant al organismului.

Nu ai voie sa repeti reteta decat dupa dupa 3 luni.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu proteine


Se mananca timp de o saptamana numai: carne fiarta, iaurt dietetic, branza dulce, oua.

Se consuma in orice cantitate si combinatie.

In tot acest timp se bea ceai verde. Cate o cana pe zi.

Se slabeste in jur de 5kg.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu supa de pui


Aceasta dieta se bazeaza pe un mecanism foarte simplu. Exista 2 tipuri de mic-dejun la alegere, in rest se consuma numai supa de pui in orice cantitate doriti timp de 1 saptamana.
Se aseamana destul de mult cu dieta supei de varza. Supa de pui este, totusi, considerata mult mai gustoasa si mai hranitoare.

Micul dejun:

Varianta1:  2 iaurturi cu fructe sau cu germeni de grau

Varianta2: cereale cu suc de protocale

Reteta supa de pui:

Se fierbe puiul impreuna cu ceapa, morcovi si broccoli. Se adauga condimente dupa gust.

Este foarte usor de preparat.

Se slabeste cca. 5 – 6 kg.

CURE DE SLABIRE

Dieta Monicai Anghel


3 ZILE DE CARNE -carne pe gratar sau fiarta: pui, vita chiar si porc; se pot manca si mezeluri: parizer, cremwursti, sunca de Praga

3 ZILE DE LACTATE -iaurt : fara fructe, lapte batut, branza de vaci dulce, chiar schwaitzer

3 ZILE DE FRUCTE SI LEGUME -in afara fructelor si legumelor, la nevoie, se poate manca cate un baton Fibrobar, maxim 2 bucati / zi - bun energizant in acelasi timp

ATENTIE: Se consuma minim 2 litri de lichide / zi

Este exclus zaharul, alcoolul

CURE DE SLABIRE

Dieta ruseasca


Micul dejun: Cafea

Pranz: 2 oua fierte si 1 rosie

Cina: o friptura pe gratar din carne rosie o salata verde

 La acesta dieta se va bea minim 4 pahare de apa pe zi sau suc dietetic.

Sunt permise condimentele, sarea, piperul, otetul, sosul Worcestershire, sosul de soia, mustar si ketchup.

Este o dieta la care se va pierde foarte repede in greutate, fiind posibil sa va simtiti uneori lipsita de energie.

Este recomandat sa va abtineti de la efort fizic in aceasta perioada.

Nu se va tine mai mult de 2 saptamani.

CURE DE SLABIRE

Dieta cu calorii negative


Inainte de a citi cele de mai jos trebuie sa spun ca dieta cu calorii negative nu trebuie folosita ca un substitut pentru o reteta de slabire uzuala. Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita.

Numele acestei diete va conduce intr-o directie gresita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode s bazeaza pe faptul ca in momentul in care mananci un mar de exemplu care contine aprox. 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar. Practic se consuma mai mult de 50 de calorii. Numarul de calorii consumate depinde de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar. Rezultatul este ca ardeti in plus 25 de calorii la fiecare mar pe care il digerati.

In momentul in care digerati otice tip de mancare corpul produce enzime care separa enzimele continute de mancare. Cu dieta cu calorii negative se crede ca se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din mancare. Personal nu am testat rezultatele acestei diete.

Ati putea sa-mi spuneti daca aceasta dieta chiar functioneaza, oricum eu cred ca puteti folosi aceste alimente in momentul in care nu va puteti abtine sa mancati.
Lista cu alimente cu calorii negative:
Ananas, Andiva, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida
Fasole verde, Grapefruit , Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango , Mar, Morcovi, Papadie
Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Spanac, Sparanghel, Tei
Telina, Usturoi, Varza verde , Zmeura

CURE DE SLABIRE

Dieta

Această dietă este recomandată de către departamentul de cardiologie pentru pacienţii bolnavi de inimă care trebuie să piardă în greutate repede şi sănătos.
Dieta este rapidă, arde grăsimile. Secretul este că mâncând după dietă se ard mai multe calorii decât cele conţinute în mâncare. Dieta spală organismul de unele toxine şi dă senzaţia de “mă simt mai bine”. Dieta se bazează pe consumul zilnic de supă arzătoare de calorii. Această supă poate fi mâncată ori de câte ori simţim foame. Mănânci atâta cât poţi şi oricând în timpul zilei, căci mâncând această supă de fapt arzi calorii. Luaţi aminte! Cu cât mâncaţi mai mult din această supă, cu atât pierdeţi mai mult în greutate.
În timpul regimului, categoric NU!: băuturi alcoolice, pâine, zahăr, prăjeli, miere de albine.

CURE DE SLABIRE

Reteta de supa


1. 6 cepe mari
2. o varză
3. o legătură de ţelină
4. doi morcovi
5. doi ardei graşi
6. 0,750 kg. roşii (se poate înlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supă de vită Knor
Notă
Unde nu se menţionează băutura, se bea apă, suc de fructe neîndulcit, ceai, cafea, lapte degresat. Nu băuturi carbogazoase.
Progres
După 7 zile - dacă se respectă cu sfinţenie regimul, se pierd 5-7 kg.
Ziua 1: supă, fructe (nu banane). Se recomandă pepene galben sau verde.
Ziua 2: supă, vegetale (fără grăsimi), mai ales frunze: varză, salată, un cartof fiert cu puţin ulei.
Ziua 3: combinaţia celor două zile, mai puţin cartoful.
Ziua 4: supă, 3 banane, lapte cât poţi, apă.
Ziua 5: supă cel puţin o dată, 300-500 gr. Carne de vită, pui sau curcan, fără piele, grăsime, 3 roşii sau 6-8 pahare de bulion.
Ziua 6: supă, carne de vită (curcan) oricât, vegetale cu frunze verzi (fără cartofi).
Ziua 7: supă, orez, mazăre, suc de fructe neîndulcit, legume.
Alimente care pot fi consumate fără restricţii:
Proteine
a) animale: orice carne slabă, ouă tari, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, urdă, telemea desărată;
b) vegetale: rădăcini crude, zarzavat şi legume crude, fructe proaspete, în afară de nuci, alune, castane;
Glucide: numai cele din legume, fructe şi salate.
Grăsimi: uleiuri vegetale, margarină
Sare: 5 gr. pe zi
 

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Multi aleg fitness-ul pentru a scapa de kilogramele in plus. Alegerea lor este cat se poate de corecta. Nimic mai sanatos decat sa slabesti facand miscare. Pentru a va putea da seama unde va situati, trebuie sa cunoasteti raportul optim dintre greutate si inaltime. Atunci cand introduceti in organism mai multe calorii decat aedeti, veti castiga in greutate. Pentru a pierde kilograme, trebuie sa eliminati mai mult decat asimilati. Logic,nu? Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului (arderea caloriilor) nu doar pe durata efectuarii lor, ci si un timp dupa aceea. Va mai spunem ca pentru a pierde 1 kg trebuie sa ardeti circa 7700 de calorii. Cifrele nu trebuie sa va sperie. Un exercitiu regulat de circa 15-20 minute pe zi va duce in cateva luni la rezultate vizibile. In plus, cantarul nu este cel mai sigur etalon al starii organismului. Puteti avea aceeasi greutate arzand grasimi si marind masa muusculara. Este stiut faptul ca regimurile de slabire au ca efect scaderea masei musculare, spre deosebire de fitness, care va ajuta sa va mariti masa musculara in detrimentul tesutului adipos. Asa ca, daca dupa cateva luni de fitness sunteti dezamagiti de cantar, uitati-va in oglinda si zambetul va va reveni cu siguranta.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta cu calorii negative

Inainte de a citi cele de mai jos trebuie sa spun ca dieta cu calorii negative nu trebuie folosita ca un substitut pentru o reteta de slabire uzuala. Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita.

Numele acestei diete va conduce intr-o directie gresita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode s bazeaza pe faptul ca in momentul in care mananci un mar de exemplu care contine aprox. 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar. Practic se consuma mai mult de 50 de calorii. Numarul de calorii consumate depinde de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar. Rezultatul este ca ardeti in plus 25 de calorii la fiecare mar pe care il digerati.

In momentul in care digerati otice tip de mancare corpul produce enzime care separa enzimele continute de mancare. Cu dieta cu calorii negative se crede ca se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din mancare. Personal nu am testat rezultatele acestei diete.

Ati putea sa-mi spuneti daca aceasta dieta chiar functioneaza, oricum eu cred ca puteti folosi aceste alimente in momentul in care nu va puteti abtine sa mancati.
Lista cu alimente cu calorii negative:
Ananas, Andiva, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida
Fasole verde, Grapefruit , Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango , Mar, Morcovi, Papadie
Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Spanac, Sparanghel, Tei
Telina, Usturoi, Varza verde , Zmeura

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta

Această dietă este recomandată de către departamentul de cardiologie pentru pacienţii bolnavi de inimă care trebuie să piardă în greutate repede şi sănătos.
Dieta este rapidă, arde grăsimile. Secretul este că mâncând după dietă se ard mai multe calorii decât cele conţinute în mâncare. Dieta spală organismul de unele toxine şi dă senzaţia de “mă simt mai bine”. Dieta se bazează pe consumul zilnic de supă arzătoare de calorii. Această supă poate fi mâncată ori de câte ori simţim foame. Mănânci atâta cât poţi şi oricând în timpul zilei, căci mâncând această supă de fapt arzi calorii. Luaţi aminte! Cu cât mâncaţi mai mult din această supă, cu atât pierdeţi mai mult în greutate.
În timpul regimului, categoric NU!: băuturi alcoolice, pâine, zahăr, prăjeli, miere de albine.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Reteta de supa


1. 6 cepe mari
2. o varză
3. o legătură de ţelină
4. doi morcovi
5. doi ardei graşi
6. 0,750 kg. roşii (se poate înlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supă de vită Knor
Notă
Unde nu se menţionează băutura, se bea apă, suc de fructe neîndulcit, ceai, cafea, lapte degresat. Nu băuturi carbogazoase.
Progres
După 7 zile - dacă se respectă cu sfinţenie regimul, se pierd 5-7 kg.
Ziua 1: supă, fructe (nu banane). Se recomandă pepene galben sau verde.
Ziua 2: supă, vegetale (fără grăsimi), mai ales frunze: varză, salată, un cartof fiert cu puţin ulei.
Ziua 3: combinaţia celor două zile, mai puţin cartoful.
Ziua 4: supă, 3 banane, lapte cât poţi, apă.
Ziua 5: supă cel puţin o dată, 300-500 gr. Carne de vită, pui sau curcan, fără piele, grăsime, 3 roşii sau 6-8 pahare de bulion.
Ziua 6: supă, carne de vită (curcan) oricât, vegetale cu frunze verzi (fără cartofi).
Ziua 7: supă, orez, mazăre, suc de fructe neîndulcit, legume.
Alimente care pot fi consumate fără restricţii:
Proteine
a) animale: orice carne slabă, ouă tari, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, urdă, telemea desărată;
b) vegetale: rădăcini crude, zarzavat şi legume crude, fructe proaspete, în afară de nuci, alune, castane;
Glucide: numai cele din legume, fructe şi salate.
Grăsimi: uleiuri vegetale, margarină
Sare: 5 gr. pe zi

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta

Vrei sa slabesti? Iata o dieta care te poate ajuta, daca o tii timp de cinci zile conform instructiunilor slabesti intre 3 si 5 kilograme, iar daca te abati putin, poti totusi sa dai jos 2 kilograme.

Iata reteta:
-ora 6: bei o cafea fara zahar, daca esti bautoare
-ora 8: ceai de plante neindulcit
-ora 10: un triunghi de branza topita
-ora 12: 150 de grame de parizer de pui sau porc
-ora 14: jumatate de pachet de branza dietetica
-ora 16: 500 ml de suc de rosii
-ora 18: un ou fiert tare
-ora 20: un iaurt dietetic
-ora 22: un mar

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta top model - alimente permise

1. Cereale integrale
2. Legume
3. Dovleac
4. Mere si pere
5. Peste sau pui o data pe zi
6. Alune de padure in cantitati mici

Alimente interzise:
1. Struguri, mango, banane
2. Carne
3. Cafea
4. Zahar

Micul dejun
Cereale de ovaz cu stafide si lapte degresat. Doua felii de graham cu putin unt si miere.

Gustare
Un morcov si o telina.

Pranz
Varianta 1: O farfurie de supa cu legume, 2-3 biscuiti din faina de grau si un mar.
Varianta a 2 a: Salata de iarna, din varza alba sau rosie, porumb, un morcov, sucul de la un mar combinat cu sucul de la o lamaie. Se adauga maioneza de soia si se serveste cu graham.

Gustare
O cana de supa cu legume - la alegere.

Cina
Ziua 1: Cod file gatit in lapte cu patrunjel, 1-2 morcovi, un mar copt.
Ziua 2: Piept de pui fara pielita la gratar, 1-2 morcovi, o bucata de branza, un mar.
Ziua 3: 2 linguri de ton cu orez. Salata formata dintr-un mar, stafide si 6 nuci.
Ziua 4: Bucatele de pui gatite cu legume (puiul poate fi inlocuit cu orez), un mar copt.
Ziua 5: Somon file la cuptor cu legume: morcov, telina si conopida.
Ziua 6: O tocana din morcovi, telina, conopida, mazare si sos de soia.
Ziua 7: Se repeta la alegere una dintre zilele precedente.

Cu aceasta dieta echilibrata poti slabi, mentinandu-ti frumusetea pielii si parului si neprivand corpul de vitaminele si elementele esentiale!!! 

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Regim de slabire

Principiu: scazind zilnic cite 500-1000 cal din ratia alimentara se poate slabi intre 0,5 kg. si 1 kg. intr-o saptamina.

Nu este o dieta foarte severa, lasind libertatea individului sa-si stabileasca propriul regim alimentar, avind in vedere doar alimentele care pot fi folosite si cele ce trebuie evitate.

Alimente permise:
vegetale: sparanghel, fasole verde, sfecla, broccoli, varza Bruxelles, patrunjel, ridichi, varza dulce, morcovi, conopida, telina, dovlecei, piper, spanac, castraveti, praz, laptuci, mustar, ceapa, dovleac, rosii;
bauturi: apa minerala sau plata, ceai, cafea, limonada fara zahar, bauturi acidulate fara zahar, supe de carne, bauturi pentru diabetici;
diverse: preparate cu aspartam, zaharina, sare, otet, arome

Alimente de evitat:
indulcitori: zahar, glucoza, sorbitol, sirop, melasa;
dulciuri: bomboane, ciocolata, gem, miere, fructe confiate, fructe uscate, curmale, caise, prajituri, budinci, deserturi imbogatite, biscuiti cu ciocolata, lapte condensat si praf, creme, inghetate, deserturi cu gelatina;
mincaruri: maioneza, sosuri, prajeli, carnuri grase, cirnati, peste gras;
bauturi:sucuri de fructe indulcite,toate bauturile alcoolice

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta cu pierdere in greutate de 9 - 10 Kg

Urmati acest regim 13 zile si mincati numai in cea de-a 14 zi fara insa a abuza. Urmindu-l corect, acest regim duce la o pierdere in greutate de 9-10 kg.

* Luni - dimineata: cafea neagra sau ceai; la prinz: 2 oua fierte tari, rosie, spanac; cina: friptura de vita, salata verde cu ulei si lamiie.

* Marti - dimineata: cafea neagra sau ceai, un biscuit; prinz: friptura de vita, salata verde cu ulei; cina: supa de zarzavat fara carne, brinza de vaca degresata.

* Miercuri - dimineata: cafea sau ceai, un biscuit; prinz: telina rasa, o portocala; cina: 2 oua fierte tari, jambon fiert, salata verde.

* Joi - dimineata: cafea neagra sau ceai, un biscuit; prinz: un ou fiert tare, morcovi, rosii, cascaval; cina: salata de fructe, dar fara zahar si nu in ultimul rind un iaurt.

* Vineri - dimineata: un castron de morcovi rasi; prinz: peste alb, o rosie; cina: friptura de vita, salata verde.

* Simbata - dimineata: ceai fara zahar; prinz: o jumatate de pui fript, salata verde; cina: doua oua fierte tari, un castron de morcov ras.

* Duminica - dimineata: o cafea sau ceai, un biscuit; prinz: friptura de vita la gratar, un fruct; cina: supa de zarzavat fara carne.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta de vedeta


Micul dejun
1/2 Grepfruit, 1 felie de graham prajita, 1 cana de lapte degresat

Pranz
100g de piept de pui fara pielita, 1 cana de spanac fiert, 1 cana ceai de plante

Cina
Paine cu usturoi, branza degresata si ciuperci la gratar.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta Yin Yang

ALIMENTE YANG

Trei zile consecutive se consumã alimente proteice

Cantitatile pentru o zi:
-300-400 g. Carne de pui, vitã sau peste, fiartã, grãtar sau la cuptor
-300 g. Iaurt, 300 g brânzã de vaci, 2 litri lichid (apã sau ceai de plante), un ou fiert.
Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.

ALIMENTE YIN

Trei zile consecutive se consumã alimente vegetale
Cantitãþile pentru o zi:
-600 g legume sub formã de salate, ciorbe, supe (cu puþin ulei de mãsline, lãmâie, bors sau otet pentru gust acrisor) sau sub formã de mâncare, la cuptor; ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume).
-200-300 g. Fructe (mai putin struguri, pere, fructe uscate)
-500 ml. Suc de rosii sau suc de fructe.
-100 g. Pâine graham sau 200 g fulgi de porumb.
-2 litri apã mineralã platã sau ceai de plante.
Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.

Este bine sã se mãnânce cea mai mare cantitate de alimente în prima parte a zilei.
Dupã ora 20 nu se mai mãnâncã nimic, se pot bea lichide.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Regim de slabire

Principiu : scazind zilnic cite 500-1000 cal din ratia alimentara se poate slabi intre 0,5 kg. si 1 kg. intr-o saptamina.

Nu este o dieta foarte severa, lasind libertatea individului sa-si stabileasca propriul regim alimentar, avind in vedere doar alimentele care pot fi folosite si cele ce trebuie evitate.

Alimente permise :
vegetale: sparanghel, fasole verde, sfecla, broccoli, varza Bruxelles, patrunjel, ridichi, varza dulce, morcovi, conopida, telina, dovlecei, piper, spanac, castraveti, praz, laptuci, mustar, ceapa, dovleac, rosii;

bauturi: apa minerala sau plata, ceai, cafea, limonada fara zahar, bauturi acidulate fara zahar, supe de carne, bauturi pentru diabetici;

diverse: preparate cu aspartam, zaharina, sare, otet, arome

Alimente de evitat :
indulcitori: zahar, glucoza, sorbitol, sirop, melasa;

dulciuri: bomboane, ciocolata, gem, miere, fructe confiate, fructe uscate, curmale, caise, prajituri, budinci, deserturi imbogatite, biscuiti cu ciocolata, lapte condensat si praf, creme, inghetate, deserturi cu gelatina;

mincaruri: maioneza, sosuri, prajeli, carnuri grase, cirnati, peste gras;

bauturi:sucuri de fructe indulcite,toate bauturile alcoolice

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Regimul danez


Ziua 1:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar
Pranz: 2 oua tari + 400gr de spanac + 1 rosie
Seara: 200g vita + salata verde + ulei, lamaie (friptura)

Ziua 2:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar
Pranz: 250g sunca + 1 iaurt natural
Seara: 200g vita + salata verde + ulei, lamaie (friptura)

Ziua 3:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua + 1 felie de sunca + salata verde
Seara: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct

Ziua 4:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 200ml zeama de fructe + 1 iaurt
Seara: 1 ou tare + 1 morcov ras + 250g fructe

Ziua 5:
Dimineata: 1 morcov mare ras
Pranz: 200g peste cod fiert + lamaie
Seara: 200g vita + unt + telina rasa

Ziua 6:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua tari + morcov ras
Seara: 1/2 pui + salata verde cu ulei; lamaie

Ziua 7:
Dimineata: ceai gol
Pranz: apa chioara
Seara: cotlet de miel + mar


CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Diverse diete

Vrei sa slabiti si ideea unui timp indelungat de lipsuri te descurajaza. Eu am gasit un regim care m-a ajutat si vreau sa-l pun si aici. Nu a fost greu deloc.
Prima etapa (1200-1300 de calorii)
Mic dejun: O ceasca de cafea sau zahar fara ceai, 150 ml de lapte, 60 g de paine dietetica (facuta din cereale complete); 5 g margarina vegetala; 1 mar de 150 g. Analiza nutritionala a acestui mic dejun ne arata ca ati consumat: 10 g protide, 8 g lipide, 57 g glucide, adica 350 de calorii.
Pranzul 150 g de legume fierte (legumele le alegeti dumneavoastra) si o salata mixta din 250 g rosii crude, 200 g castraveti, 1 ou fiert tare, doua felii de peste fiert (70 g), 5 g ulei de masline, otet, putina sare, piper. Mai adaugati 60 g paine dietetica si un iaurt natural. La acest pranz ati mancat 25 g protide, 20 g lipide, 70 g glucide, adica 560 de calorii.
Cina: 100 g de salata verde cu 5 g ulei de nuci, otet sare si piper; 100 g de peste fript; 200 g de dovlecei inabusiti; 60 g de paine dietetica; 20 g de branza alba; 1 kiwi. Ati consumat: 25 g protide, 10 g lipide, 46 g glucide, ceea ce inseamna 380 de calorii.
In concluzie aportul energetic al acestei zile a fost de 1290 de calorii.
Acest regim il tineti si a doua zi inlocuind pestele cu o cantitate egala de piept de pui.
A doua etapa: (1400-1500 calorii)
Micul dejun: O ceasca de cafea sau ceai fara zahar; 150 ml de lapte; 60 g paine dietetica 5 g margarina vegetala; o jumatate de grapefruit. Ati consumat: 10 g protide, 8 g lipide, 53 g glucide, in total 350 de calorii.
Pranz: 150 g sparanghel cu 5 g ulei de masline, otet, sare si piper; 200 g spanac fiert; 150 g orez fiert; 100 g carne de vita fripta, 60 g paine dietetica, un iaurt. Ati consumat: 50 g protide, 10 g lipide, 85 g glucide, in total 625 de calorii.
Cina: 100 g de conopida fiarta si 200 g ciuperci conservate cu 5 g ulei de nuci, otet sare si piper; 100 g pulpa de pui fiarta; 30 g cascaval; 60 g paine dietetica, 125 g capsuni. Ati consumat: 40 g protide, 16 g lipide, 45 g glucide adica 450 de calorii.
In total in aceasta zi ati consumat 1425 de calorii.
A doua zi puteti schimba cele 200 de g de spanac cu o cantitate similara de urzici iar orezul il puteti inlocui cu fulgi de grau germinat.
Etapa a treia (1600-1700 calorii)
Micul dejun: O ceasca de cafea sau ceai fara zahar; 150 ml lapte; 60 g paine dietetica, 5 g margarina vegetala, 1 banana. Ati consumat: 11 g protide, 8 g lipide, 64 g glucide, in total 375 de calorii.
Pranz: 100 g sfecla fiarta cu 5 g ulei de nuci, otet, sare, piper; 100 g carne de vaca fiarta cu 250 g de rosii fierte; 60 g paine dietetica; 30 g de cascaval; 2 pere. Ati consumat 38 g protide, 24 g lipide, 72 g glucide adica 660 de calorii.
Cina: 100 g de morcovi rasi cu 5 g ulei de masline, otet, sare, piper; 200 g de mazare verde; 150 g cartofi fierti; 100 g friptura de porc; 60 g paine dietetica; 100 g branza alba. Ati consumat : 47 g protide, 11 g lipide, 75 g glucide, adica 590 de calorii.
In total in aceasta zi aportul energetic a fost de 1633 de calorii.
La sfarsitul saptamanii puteti manca normal, fara excese. Pentru ca aveti mai mult timp liber, veti face cel putin 15 minute de alergare sau o ora de mers pe jos. Daca rezultatele dupa prima saptamana nu sunt satisfacatoare, repeteti regimul timp de înca o saptamana.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Diete noi, diete vechi


Lumea moderna se confrunta cu obezitatea din ce in ce mai direct. Aceasta boala capata dimensiuni pandemice. Alimentatia are rolul cel mai important in dezvoltarea afectiunii, dar stilul de viata este cel care duce la dezechilibrul balantei energetice in favoarea depozitarii.

Excesul de greutate se datoreaza unui consum mai mic de energie fata de ceea se introduce prin alimente. Asadar sunt doua componente asupra carora se intervine: aportul (ceea ce se introduce prin alimente) si consumul (ceea ce se pierde mai ales prin efort fizic). Ritmul vietii de astazi ne impune sa facem lucrurile in viteza: sa mancam in viteza, sa lucram mai mult in timp mai scurt, dar sa ne si relaxam mai mult. De aici au aparut obiceiurile mai comode, tendinta la sedentarism, consumul unui numar mare de calorii intr-o cantitate mica de mancare. Prin urmare, exista tot mai multi oameni care ni se adreseaza pentru a slabi. Fiecare isi doreste o reteta miraculoasa, astfel incat sa manance cat se poate de mult, sa faca efort cat mai putin si sa slabeasca! Asa ceva nu exista in mod normal! Sunt situatii patologice care respecta aceste conditii (hipertiroidia, diabetul zaharat), dar care nu cred ca sunt dorite de vreo persoana care vrea sa slabeasca.

De-a lungul timpului au fost elaborate o multime de regimuri. Iata cateva dintre ele:

1. Regimul lui Atkins: in esenta, acest regim consta in eliminarea glucidelor considerate vinovate de ingrasare si consumul proteinelor si al grasimilor nelimitat. Avantajul sau este o slabire rapida, dar dezavantajele sunt mai numeroase deoarece apar carente vitaminice imporatante, creste riscul de afectare cardiovasculara, nu poate fi recomandat daca se folosesc anticonceptionale.
2. Regimul Shelton: mese numai proteice, sau numai glucidice, laptele fiind consumat doar simplu, toate intr-o forma destul de complicata ceea ce il face dificil de recomandat. Avantajul este slabirea rapida cu pretul dezechilibrelor importante.
3. Regimul Antoine: se consuma acelasi tip de aliment toata ziua (numai carne luni, numai fructe marti, numai oua miercuri, numai legume joi, numai lactate vineri, numai peste sambata, etc.). Se pierde rapid in greutate, dar se produc dezechilibre mari si se recastiga kilogramele repede dupa cura.
4. Regimul clinicii MAYO din Statele Unite: marcat hipocaloric, duce la slabire rapida cu carente vitaminice, cu oboseala si nervozitate ceea ce il face greu de respectat.
5. Regimul Victoria Principal (SUA): prevede consumul unei cantitati foarte reduse de proteine ceea ce duce la reducerea masei musculare, iar castigul ponderal ulterior lui este rapid.
6. Regimul "Weight Watchers" (SUA): regim propus unui grup de persoane care sunt supravegheate privind respectarea lui si sunt mustrate pentru orice abatere. Dificultatea apare in respectarea restrictiilor fara nici o derogare.
7. Regimul Scarsdale (SUA): elaborat de un cardiolog, este hipolipidic si presupune respectarea aceleiasi combinatii de alimente pentru fiecare masa timp de 15 zile, cu interzicerea alcoolului, laptelui si a sucurilor de fructe. Tinut o perioada limitata de timp, nu are riscuri, dar este dezechilibrat si, prin repetare, determina carente importante.
8. Regimul Montignac: se bazeaza pe principiul disocierii alimentelor cu interzicerea combinatiei lipide+glucide. Stocarea caloriilor sub forma de grasimi se poate realiza si pe seama lipidelor chiar daca acestea sunt separate de glucide, iar metabolic vorbind, "lipidele ard in focul glucidelor".
9. Regimul Howard Hay: se bazeaza pe disocirea proteinelor de glucide.
10. Regimul Susan Powter: reduce aportul de proteine si de lipide si incurajeaza consumul de glucide (ceea ce apare in opozitie cu regimul Atkins). Este urmat de carente vitaminice.
11. Regimul Zen: 10 zile se mananca doar orez. Dificil de respectat, este foarte deficitar si urmat de carente importante.
12. Regimul Hollywood: se consuma doar fructe in orice combinatii si de toate felurile. Este dificil de respectat deoarece este greu de tolerat.
13. Regimul Sulitzer: cu 60 grame de proteine pe zi, 10 grame unt pe zi, 50 grame paine pe zi, peste de trei ori pe saptamana, fara alte restrictii, dar in limita cantitativa considerata necesara. Este destul de echilibrat si apropiat de alimentatia obisnuita.
14. Regimul Fricker: propune diete in functie de greutatea ce trebuie pierduta respectand proportiile normale intre principiile alimentare. Tranzitia la alimentatia normala se realizeaza printr-un regim de 2400 kilocalorii. Este regimul cel mai potrivit, fara carente si riscuri ulterioare!

In cursa contra kilogramelor suplimentare, orice persoana trebuie sa indeplineasca unele conditii:
- sa fie constienta ca trebuie sa slabeasca si sa fie motivata in acest sens;
- sa ceara sfatul unui nutritionist care sa-i indice dieta cea mai potrivita;
- sa urmeze un program bine gandit de exercitii fizice si de reeducare a musculaturii;
- sa fie motivata sa mentina ceea ce a castigat prin recapatarea unui mod corect de alimentatie si de activitate fizica la incheierea curei de slabire.

Nutritia urmeaza evolutia societatii. Principiile ei fundamentale, insa, nu trebuie sa fie abandonate. Daca sunt respectate si aplicate, putem sa avem un motiv de speranta in combaterea excesului ponderal. Fiecare individ are preferintele lui, gusturile lui ceea ce face foarte dificila impunerea unei diete universal valabile. Varsta, sexul, talia, gradul de activitate fizica, patologia fiecarei persoane, toate au rolul lor in stabilirea unui regim. Aici intervine nutritionistul care trebuie sa individualizeze dieta.

In afara persoanelor cu adevarat supraponderale, recurg la diverse "cure de slabire" si cele care se incadreaza in limitele normalului in dorinta de a atinge un anumit model de frumusete (ma refer la unele tinere, preocupate prea mult de silueta lor). Acestea trebuie convinse ca, prin restrictii alimentare severe, nu numai ca nu-si ating telul, dar isi produc suferinte inutile. Un aspect placut al corpului uman este obtinut prin exercitii fizice corect efectuate.

Pentru a avea rezultate pe termen lung in tratarea supraponderalitatii, este necesara o mare doza de vointa si disponibilitate din partea ambelor parti, pacient si terapeut. Succesele actuale sunt destul de firave. De aceea multi pacienti se lasa sedusi de diverse retete de slabit, fara a cunoaste riscurile la care se expun si sunt mereu in cautarea dietei-miracol.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Slabeste in doar 8 saptamani

Caloriile iti dau de furca? Nu reusesti nicicum sa scapi de povara lor? Iata un program eficient care te va ajuta sa scazi in greutate in doar 8 saptamani. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi corect acest program impartit pe saptamani si cu siguranta te vei simti mai usoara la finalul acestuia.


Slabeste sanatos
•    Capcanele dietei
•    Dieta South Beach
•    Program de slabit
•    Retete
•    Secretele siluetei


• Toamna "ingrasa"
Tot mai multe studii statistice au ajuns la concluzia ca dintre toate anotimpurile, toamna este sezonul care favorizeaza cel mai mult cresterea in greutate.

Este foarte important sa stii daca ai intr-adevar o problema cu greutatea si care ar trebui sa fie greutatea ideala in cazul tau. Si nu in ultimul rand, trebuie sa te decizi daca este momentul potrivit pentru o cura de slabire care sa te ajute sa te simti bine in propria piele. Din ce in ce mai multe statistici denota faptul ca multi oameni care tin cura de slabire, pun la loc kilogramele intr-un timp foarte scurt de la incetarea acesteia. Acest program pentru slabit te va ajuta sa slabesti eficient si iremediabil.


Saptamana 1 – Introducere si concepte de baza in ceea ce priveste pierderea in greutate. Aceasta saptamana subiectele de discutie trebuie sa fie axate pe:
•    Cauzele obezitatii;
•    Riscurile obezitatii;
•    IMC (Indicele Masei Corporale) si greutatea ideala;
•    Cerinte pentru o pierdere in greutate cu efecte de durata.

Activitatea pentru aceasta saptamana
•    Afla daca esti pregatita pentru o pierdere in greutate;


Saptamana 2 – Construieste-ti singura o dieta sanatoasa. Subiectele de discutie se vor axa pe:
•    Nutrienti de baza;
•    Componentele unei diete sanatoase si echilibrate.

Activitatea pentru aceasta saptamana
•    Stabileste-ti necesarul de calorii;


Saptamana 3 – Sport si metabolism. Subiectele de discutie se vor axa pe:
•    Factori care iti influenteaza metabolismul;
•    Activitate aerobica versus activitate non-aerobica;
•    Cum te ajuta sportul sa slabesti?


Saptamana 4 – Schimba-ti obiceiul de a manca si propune-ti un tel. Subiectele se vor axa pe:
•    Monitorizarea produselor cu ajutorul unui jurnal al alimentelor;
•    Stabilirea unor teluri de schimbare a modului de a manca;
•    Strategii de modificare a modului de a manca.

Activitatea pentru aceasta saptamana
•    Tine un jurnal cu alimentele pe care le consumi zilnic;
•    Stabileste-ti teluri pe o perioada scurta, precum si pe una mai lunga.


Saptamana 5 – Cauze fiziologice si psihologice care conduc la excese alimentare. Subiectele se vor axa pe:
•    Ce rol are creierul in scaderea in greutate?
•    Poftele alimentare, excesele, stresul si emotiile;
•    Modalitati eficiente de a te debarasa de stres si a obtine confortul emotional;
•    Modifica-ti obiceiul de a manca nesanatos.

Activitatea pentru aceasta saptamana
•    Invata sa alegi ceea ce este sanatos pentru organismul si starea ta de spirit.


Saptamana 6 – Evaluarea diverselor metode de a slabi. Subiectele sunt axate pe:
•    Mania dietelor;
•    Programe pentru slabit in grup;
•    Cum sa-ti evaluezi planul de dieta?


Saptamana 7 – Mananca sanatos acasa si in oras. Subiectele vor fi axate pe:
•    Cumpararea alimentelor sanatoase;
•    Citeste cu atentie lista de ingrediente;
•    Cum sa mananci in oras?


Saptamana 8 – Planuri de lunga durata. Subiectele sunt axate pe:
•    Mentinerea siluetei dobandite;
•    Strategii eficiente pentru mentinerea acesteia;
•    Gaseste sursa care te motiveaza.
de Ioana Marosan


CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Regimul Montignac

Slabeste usor cu regimul Montignac Nu e greu deloc. Montignac nu iti cere sa renunti la alimentele tale preferate sau sa te infometezi. Din contra, dieta ‘Monti’ te invata cum sa combini alimentele pentru a-ti pastra silueta sau pentru a slabi.

In primul rand, exista o serie de reguli de baza de care nu trebuie sa uiti: nu amesteca lipidele sau proteinele cu glucide (paine, orez integral, fasole uscata); incearca sa reduci consumul de cartofi, zahar si bauturi carbogazoase.

Mesele pot fi de 2 feluri: protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35) sau glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35); micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic. Pranzul este numai si numai protido-lipidic. Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica. Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore.

Nu se bea apa in timpul mesei sau cu mai putin de 1/2 ora inainte (numai dupa masa) Fructele crude nu se consuma in timpul sau la sfarsitul mesei ci numai cu min 1/2 ora inainte. Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure (cele care in engleza se termina in berry). Morcovul se consuma numai crud (are IG<35) prin prelucrare termica ii creste IGul la peste 50 - deci este interzis. (Culinar.ro Forum, Mon).

Sa pierzi greutate nu e foarte simplu. Este un fapt insa ca o multime de oameni nu sunt multumiti de greutatea lor, insa nici nu stiu cum sa scape de kilogramele in plus- se apuca astfel de diete drastice, haotice, care, chiar daca au efecte, acestea nu sunt de durata. Si chiar mai mult decat atat, sanatatea lor e de multe ori compromisa. Probabil ca si tu iti doresti sa ai niste masuri ideala; probabil ai fost tentata de multe ori sa incepi o dieta, ai abandonat-o pe drum, ai inceput o alta, fara sa constientizezi daunele pe care organismul tau le resimte. Si in mod evident, nu exista nici o ‘pilula magica’ pentru a slabi cate kilograme vrei.

Ceea ce conteaza in primu rand, este starea ta de sanatate; intr-adevar, nu te poti considera sanatos fizic, daca nu ai o greutate adecvata. Insa o greutate adecvata nu inseamna acelasi numar de kilograme ca si Kate Moss sau Claudia Schiffer; nu despre asta e vorba. Greutatea adecvata este proprie fiecarei persoane si are mare legatura cu inaltimea, constitutia si mostenirea genetica.

Managementul greutatii este esential pentru un success pe termen lung; cei care pierd greutate in mod rapid, prin diete extreme, vor castiga la fel de usor kilograme in plus, pentru ca nu si-au schimbat obiceiurile alimentare si dieta i-a lasat cu o mai mare pofta de mancare.

Controlul greutatii trebuie integrat in viata ta de familie; cei din jur trebuie sa inteleaga importanta hotararii tale si sa te sustina.

Ai grija ce si cat bei! Nici n-o sa-ti vina sa crezi cate calorii in plus ingurgitezi o data cu sucurile carbogazoase; renunta total la acestea, sau inlocuieste-le cu sucuri naturale sau fara zahar si vei observa mari progrese.

Cand incepi o dieta, propune-ti sa pierzi un numar mic de kilograme. Schimbarile mici sunt mult mai eficiente, si vor dura mai mult decat cele drastice. Incearca, pentru inceput, sa reduci cantitatea de mancare din fiecare zi si poti incepe cateva exercitii usoare.

Pur si simplu opreste-te cand te-ai saturat! O multime de oameni mananca atunci cand sunt plictisiti, cand se simt singuri sau stresati, si chiar dupa ce organismul le spue stop. Incearca sa fii atenta la cat mananci si la mesajele pe care ti le transmite corpul tau; o idee ar fi sa mananci mai incet, deoarece creierul tau are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a recunoaste cat de plin iti e stomacul.

In nici un caz nu manca atunci cand esti suparata sau plictisita; gaseste-ti o alta ocupatie, insa nu manca pentru a compensa anumite lucruri. Daca te simti descurajata si incepi sa rontai cate ceva, cu siguranta caloriile se vor depune iar starea ta se va inrautati.

Ca o regula generala, mananca putin si des. Consuma fructe cu regularitate si vei observa ca nu iti va mai fi atat de foame la mesele principale. Nu este o idée buna sa iti spui ca nu vei mai manca niciodata un anumite aliment; untul de arahide, inghetata, ciocolata sau chips-urile pot fi si ele prezente in alimentatia ta insa in cantitati mici sau moderate.

Nu in ultimul rand, fa multa miscare. Fie ca eviti liftul si urci scarile, fie ca te abonezi la o sala de aerobic, miscarea este esentiala. Doar nu te astepti sa slabesti stand pe canapea cu TV-ul in fata. Asa ceva nu exista. Daca gimnastica te plitiseste, apuca-te de cicliscm, camping sau de orice sport care iti face placere.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Retete de slabit pentru o slabire naturala a corpului

Alimente Recomandate: Orz, ovaz, porumb, mei, legume verzi, fasole, cartofi, toate fructele mai putin cele acre, apa cu miere de albine dimineata, ceai sau cafea dupa masa.
Alimente Interzise: Orez, carne, peste, alimente grase, produse lactate, fructe acre, zahar sau melasa, fructe uscate, alcool.
OBEZITATEA
- Este cauza a 70-80% din cazurile dintre diabet la adulti.
-  Favorizeaza aparitia aterosclerozei si accidentelor ei (angina pectorala, infarctul de miocard, apoplexii etc).
- Provoaca cresterea tensiunii arteriale.
- Favorizeaza aparitia litiazei biliare.
- Favorizeaza aparitia artrozelor si spondilozelor.
- Favorizeaza aparitia varicelor.
- Mareste riscul de aparitie a cancerului.
- Diminueaza puterea de munca. Reguli de regim in obezitate
1. Nu mancati nimic intre mesele prescrise.
2. Nu abuzati de sare.
3. Nu consumati alcool.
4. Respectati intocmai cantitatile de alimente indicate.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Regimul pentru o zi

cea. 1000 calorii, 75g proteine, lOOg glucide, 35g lipide
Dimineata - 200g lapte rece sau cald.
Ora 10             - o chifla (50g) sau o felie de paine (50g), cu branza de vaci sau
carne fiarta slaba (50g).
Ora 12             - o cafea neagra cu zaharina.
Ora pranzului
felul I          - salate de cruditati din 200g varza alba sau rosie sau ridichi de
luna, sau andive, salata verde sau castraveti, salata de rosii, ardei grasi, praz cu o lingurita de ulei, lamaie sau otet.
- Se pot folosi 1 -2 farfurii de supa sau ciorba, preparate din aceleasi legume si aceleasi cantitati ca cele indicate pentru salata.
Neputand folosi ridichiile si andivele, legumele pentru supe sau
ciorbe se vor completa cu loboda, spanac, dovlecei sau conopida.
felul II - lOOg carne slaba de vaca, manzat, pasare fiarta, fripta, tocata si
fiarta sau fripta, inabusita, conserve de carne slaba preparata ca rasol.
-  sau 150g peste slab, stavrid, cod, stiuca, salau (congelat sau proaspat) fiert, fript la cuptor, conserve de peste slab, rasol.
- sau 150g branza de vaci. felulIII -unmar(lOOg).
Seara               - 150g cartofi fierti inabusiti sau 200g soteuri din fasole verde si
200g dovlecei cu 2 lingurite de iaurt, felul I          - lOOg carne slaba fripta sau 150 g peste slab (adica sortul care nu
s-a consumat la pranz) felul II -unmar(lOOg). - in ziua in care carnea se inlocuieste cu 50g parizer, sunca, crenvursti sau salam popular, nu se adauga ulei peste salate, ci ulei de parafina si lamai sau otet.
- Salatele, ciorbele sau supele si soteurile nu se prepara din morcov, telina, sfecla si mazare verde.
- Supele nu se ingroasa cu fainoase.
- Supele si ciorbele se asezoneaza cu verdeturi de tip patrunjel, marar, leustean, tarhon.
- Sosurile se prepara din supa de carne degresata si se dreg cu o lingura de iaurt, lamaie verdeturi, cimbru sau dafin.
- Carnii i se da gust cu cimbru si putin usturoi, iar salatelor cu lamaie, otet si chimen.
- Folosind toate aceste condimente, se poate reduce cu usurinta cantitatea obisnuita de sare ce se adauga la mancare. in acest fel puteti consuma cantitatea dorita de lichide, excluzand insa bauturile indulcite (suc, sirop, lichior, nectar, pepsi etc) si cele alcoolice.
- Sunt total interzise: zaharul, toate dulciurile concentrate, fainoasele si depasirea cantitatilor prescrise de paine si cartofi.
- Dintre fructe sunt interzise: fructele uscate, cele oleaginoase si dintre cele ce se consuma proaspete: strugurii, prunele, ciresele pietroase, perele bergamote.
- Felurile vor fi cat mai variate pentru ca regimul sa poata fi tinut in timp.

Se folosesc regimuri si mai restrictive, cu 400 - 600 sau 800 calorii. De exemplu: regimul de 240 calorii permite 300 g branza de vaci pe zi, regimul lactat (1 litru de lapte pe zi), aduce aproximativ 600 calorii, iar regimul de fructe, (de exemplu 1 kg de mere) aduce 400 calorii. in conditii de spital se poate folosi si postul absolut. Bolnavul sta in repaus la pat si primeste 1500 - 2500 ml ceai indulcit cu zaharna, cu suplimentarea vitaminelor pe cale parenterala (Clinica de Boli de Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti).
Un asemenea regim restrictiv nu este posibil decat timp foarte limitat. Alte variante de regimuri hipocalorice au fost prezentate la referatul notiuni de alimentatie si dietetica, diete avand caracter mai general. Dintre acestea citam: dieta hidro-zaharata, regimul hipocaloric, regimul hipolipidic (hipocolesterolemiant), regimul vegetarian, regimul de cruditati, lacto-ovo-vegetarian, cura de fructe etc.

CURE DE SLABIRE

Retete slabire

Dieta

Slabirea unui obez este o actiune dificila. Fara o cooperare intre bolnav si medic eforturile sunt inutile. Obiectivul fundamental este transformarea dezechilibrului energetic pozitiv intr-unui negativ. Aceasta presupune transformarea raportului -aport-consum energetic - intr-un raport favorabil consumului. Bilantul caloric tre¬buie sa fie negativ. Pentru realizarea acestui obiectiv se foloseste regimul restrictiv, cultura fizica si medicatia.
Regimul alimentar este in principiu hipocaloric, hipolipidic si hipoglucidic cu reducere obligatorie a dulciurilor concentrate, a fainoaselor si a painii. Proteinele vor fi administrate in cantitate suficienta, mai ales cele cu valoare biologica mare (lapte, carne, branza, oua). Legumele si fructele vor fi permise fara restrictie, aco¬perind nevoile de vitamine hidrosolubile si de saruri minerale ale obezului. Aportul de calorii va fi de 1200 -1300 calorii, in conditii obisnuite de activitate. in conditii de spital sau de repaus absolut, aportul va fi de 800 sau chiar 400 calorii, uneori chiar post absolut (bineinteles 1 - 2 zile). Proteinele vor fi administrate in proportie de 1 -1,5 g/kg corp greutate ideala, iar lipidele vor fi reduse la 40 - 50 g/zi. Regimul va fi sarac in glucide. Sunt permise ca lichide, 1 -1,5 l/zi. Se vor da 5 - 6 mese pe zi si se va recomanda sa nu se consume nimic intre mesele principale, sa nu se abuzeze de sare (permis 5-8 g/zi), sa nu se fumeze. Se interzice alcoolul deoarece acesta ingrasa. La centrul de nutritie si boli metabolice din Bucuresti, se prescrie un regim tip, cu aproximativ 1000 calorii (75 g proteine, 35 g lipide, 100 g glucide).
Prezentam mai jos acest regim: I.M.F. BUCURESTI SPITALUL Profesor Doctor N. Paulescu CLINICA DE BOLI METABOLICE SI DE NUTRITIE CENTRUL DIABETIC - OBEZITATE
OBEZITATEA
- Este cauza a 70-80% din cazurile dintre diabet la adulti.
-  Favorizeaza aparitia aterosclerozei si accidentelor ei (angina pectorala, infarctul de miocard, apoplexii etc).
- Provoaca cresterea tensiunii arteriale.
- Favorizeaza aparitia litiazei biliare.
- Favorizeaza aparitia artrozelor si spondilozelor.
- Favorizeaza aparitia varicelor.
- Mareste riscul de aparitie a cancerului.
- Diminueaza puterea de munca. Reguli de regim in obezitate
1. Nu mancati nimic intre mesele prescrise.
2. Nu abuzati de sare.
3. Nu consumati alcool.
4. Respectati intocmai cantitatile de alimente indicate.

REGIM PENTRU O ZI (cea. 1000 calorii, 75g proteine, lOOg glucide, 35g lipide)
Dimineata - 200g lapte rece sau cald.
Ora 10             - o chifla (50g) sau o felie de paine (50g), cu branza de vaci sau
carne fiarta slaba (50g).
Ora 12             - o cafea neagra cu zaharina.
Ora pranzului
felul I          - salate de cruditati din 200g varza alba sau rosie sau ridichi de
luna, sau andive, salata verde sau castraveti, salata de rosii, ardei grasi, praz cu o lingurita de ulei, lamaie sau otet.
- Se pot folosi 1 -2 farfurii de supa sau ciorba, preparate din aceleasi legume si aceleasi cantitati ca cele indicate pentru salata.
Neputand folosi ridichiile si andivele, legumele pentru supe sau
ciorbe se vor completa cu loboda, spanac, dovlecei sau conopida.
felul II - lOOg carne slaba de vaca, manzat, pasare fiarta, fripta, tocata si
fiarta sau fripta, inabusita, conserve de carne slaba preparata ca rasol.
-  sau 150g peste slab, stavrid, cod, stiuca, salau (congelat sau proaspat) fiert, fript la cuptor, conserve de peste slab, rasol.
- sau 150g branza de vaci. felulIII -unmar(lOOg).
Seara               - 150g cartofi fierti inabusiti sau 200g soteuri din fasole verde si
200g dovlecei cu 2 lingurite de iaurt, felul I          - lOOg carne slaba fripta sau 150 g peste slab (adica sortul care nu
s-a consumat la pranz) felul II -unmar(lOOg). - in ziua in care carnea se inlocuieste cu 50g parizer, sunca, crenvursti sau salam popular, nu se adauga ulei peste salate, ci ulei de parafina si lamai sau otet.
- Salatele, ciorbele sau supele si soteurile nu se prepara din morcov, telina, sfecla si mazare verde.
- Supele nu se ingroasa cu fainoase.
- Supele si ciorbele se asezoneaza cu verdeturi de tip patrunjel, marar, leustean, tarhon.
- Sosurile se prepara din supa de carne degresata si se dreg cu o lingura de iaurt, lamaie verdeturi, cimbru sau dafin.
- Carnii i se da gust cu cimbru si putin usturoi, iar salatelor cu lamaie, otet si chimen.
- Folosind toate aceste condimente, se poate reduce cu usurinta cantitatea obisnuita de sare ce se adauga la mancare. in acest fel puteti consuma cantitatea dorita de lichide, excluzand insa bauturile indulcite (suc, sirop, lichior, nectar, pepsi etc) si cele alcoolice.
- Sunt total interzise: zaharul, toate dulciurile concentrate, fainoasele si depasirea cantitatilor prescrise de paine si cartofi.
- Dintre fructe sunt interzise: fructele uscate, cele oleaginoase si dintre cele ce se consuma proaspete: strugurii, prunele, ciresele pietroase, perele bergamote.
- Felurile vor fi cat mai variate pentru ca regimul sa poata fi tinut in timp.
Se folosesc regimuri si mai restrictive, cu 400 - 600 sau 800 calorii. De exemplu: regimul de 240 calorii permite 300 g branza de vaci pe zi, regimul lactat (1 litru de lapte pe zi), aduce aproximativ 600 calorii, iar regimul de fructe, (de exemplu 1 kg de mere) aduce 400 calorii. in conditii de spital se poate folosi si postul absolut. Bolnavul sta in repaus la pat si primeste 1500 - 2500 ml ceai indulcit cu zaharna, cu suplimentarea vitaminelor pe cale parenterala (Clinica de Boli de Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti). Un asemenea regim restrictiv nu este posibil decat timp foarte limitat. Alte variante de regimuri hipocalorice au fost prezentate la referatul notiuni de alimentatie si dietetica, diete avand caracter mai general. Dintre acestea citam: dieta hidro-zaharata, regimul hipocaloric, regimul hipolipidic (hipocolesterolemiant), regimul vegetarian, regimul de cruditati, lacto-ovo-vegetarian, cura de fructe etc.
Cultura fizica este un adjuvant pretios al regimului. Se practica cultura fizica medicala in centre specializate, dar mai accesibila este cultura fizica libera pe care o efectueaza bolnavul insasi, singur. Eforturile fizice vor fi moderate, zilnice si practicate toata viata. Nu se recomanda eforturi fizice mari, sporadice, care cresc apetitul si setea. Se recomanda mersul pe jos 60 - 90 de minute zilnic, cros, ciclism, inot, patinaj, turism, gimnastica etc.
Tratamentul balneo-fizio-terapic este tot un factor adjuvant. Consta in proce¬duri termo-terapice (bai de aburi, bai de lumina), masaj, dus cu presiune, etc.
Tratamentul medical nu actioneaza in obezitate pe masura asteptarilor. Se folo¬sesc medicamente pentru inhibarea apetitului crescut, pentru stimularea catabo-lismului si diuretice pentru eliminarea apei. Dintre anorexigene: Anapetolul, Si¬lutinul si Gastrofibranul care provoaca satietate precoce. Silutinul se administreaza un drajeu cu 30 minute inaintea celor trei mese, iar Gastrofibranul 4-5 tablete, cand apare senzatia de foame. Tratamentul dureaza maximum 1-2 luni.






Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice