vineri, 7 februarie 2014

CURE DE DETOXIFERE DE PRIMAVARA

Sa ne pregatim pentru detoxifierea de primavara!


Cura de grau incoltit


Este recomandata persoanelor care sufere de decalcifieri, anemie, boli nervoase, dureri de cap, bronsite, boli ale sangelui, ginecologice, oftalmologice, de rinichi.
Cum se urmeaza.
Admionistrarea germenilor de grau se face dimineta, pe stomacul gol. Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii de 7-14 ani doza este de 1-2 lingurite pe zi, iar la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.
Prepararea graului : se spala semintele si se tin apoi 24 ore in apa rece, apoi se intind pe o tava intr-un loc intunecos si cald. Se umezesc la fiecare 6 ore si o data pe zi este bine sa se spele cu atentie sa nu se rupa germenele care iasa din seminte. Gr-ul este bun atunci cand coltul crescut este de 2 cm.
Dupa ce creste coltul se mai spala bine si apoi se da prin masina de tocat carne. Se amesteca in parti egale cu miere si se pune in borcane inchise ermetic la frigider. Se pot servi simplu asa cum sunt sau cu branza de vaci, smantana sau in alte moduri.
Atentionare. Aceasta cura este contraindicata persoanelor cu dezechilibre hormonale (exces de estrogeni).

Cura de primavara


In timpul iernii organismul a fost alimentat cu o serie de produse care au putut sa incarce organismul cu foarte multe toxine, grasimi, etc. Ca urmare se impune un anumit tratament pentru curatirea ficatului.
Avand in vedere faptul ca revista aceasta se adreseaza unui numar foarte mare de persoane care au diferite probleme de sanatate si care doresc sa-si mentina forma fizica in perfecta stare va voi indica cateva retete foarte simple care dau rezultate miraculoase:
Cicoare (Cychorium intybus) frunzele de cicoare se gasesc deja la noi peste tot. Se culeg cat mai proaspete si se spala sub jet de apa puternic. Se taie apoi in bucatele foarte mici. Se pune peste ele otet sau suc de lamaie (este mai eficient) si se lasa pentru 3 ore acoperit pentru a dispare amareala. Se pune apoi peste ele ulei de masline si se consuma ca orice salata la masa cu diferite preparate culinare. Ajuta la curatirea vezicii biliare si a ficatului. Se consuma zilnic cel putin 14 zile in fiecare primavara.
Papadie (Taraxacum officinalis) se pot folosi frunzele de papadie proaspete. Se culeg cat mai proaspete si se spala sub jet de apa puternic. Se taie apoi in bucatele foarte mici. Se pune peste ele otet sau suc de lamaie (este mai eficient) si se lasa pentru 3 ore acoperit pentru a dispare amareala. Se pune apoi peste ele ulei de masline si se consuma ca orice salata la masa cu diferite preparate culinare. Ajuta la curatirea vezicii biliare si a ficatului. Se consuma zilnic cel putin 14 zile in fiecare primavara.
Se mai poate face o cura cu tije florale. Se culeg pentru aceasta 10 tije de flori dimineata cat timp inca floarea nu este deschisa. Se spala bine apoi se rupe floarea care se poate arunca. Se consuma zilnic 10 tije de flori timp de minimum 10 zile, ajutand atat la curatirea ficatului si intregului organism de toxine cat si la curatirea venelor de diferite depuneri, ajuta de asemenea la scaderea colesterolului.
Ridichi (Raphanus sativa) se aleg ridichi proaspete. Se spala cu frunze cu tot. Se taie marunt. Se pune putin suc de lamaie si ulei de masline si se consuma zilnic cate 1-2 legaturi de ridichi. Ajuta la curatirea ficatului, vezicii biliare si rinichilor. De asemenea ajuta la diminuarea si eliminarea calculilor din organism, caz in care se va face o cura de cel putin 30 zile.
Salata (Lactuca sativa) se pot folosi frunze proaspete spalate care se pun in storcatorul de fructe si se va consuma cate 100 ml de suc de 3 ori pe zi. Frunzele proaspete cu ulei de masline si suc de lamaie se pot servi ca salata la diferite produse culinare. De asemenea se poate obtine suc din frunze proaspete cu ajutorul storcatorului de fructe. Se consuma cate 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute inaintea meselor principale. Contribuie la curatirea organismului de toxine. Se poate folosi perioade lungi de timp.
Ulei de masline – preferabil presat la rece. Se va lua cate 1 lingura in fiecare seara. Se poate face in acest fel o cura de minimum 15 zile. Contribuie la curatirea ficatului de toxine si la suplimentarea cu vitamina E, pe care o contine in cantitate mare.
Urzica (Urtica dioica) se culeg frunze de urzica cat mai proaspete, cu ajutorul unei manusi, ca sa nu va urzicati. Se spala bine sub jet de apa. Se pun in storcatorul de fructe si se obtine sucul care se va consuma asa simplu cum este sau eventual cu putin suc de lamaie sau eventual chiar indulcit cu miere daca va place in acest fel si nu aveti nici o interdictie in acest caz. Se poate consuma cate 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute inaintea meselor principale. Se mai poate adauga de asemenea la acest suc si suc de salata sau chiar de fructe. Se ia sub forma de cura timp de minimum 15 zile remineralizand organismul ajutand la refacerea tenului, contribuind la „primenirea sangelui” si la curatirea intregului organism de toxinele acumulate peste iarna. De asemenea are foarte multe vitamine.
Se poate folosi si in diferite preparate culinare, sau chiar sub forma de ceai dar efectul este mult mai mic decat in cazul in care se foloseste sub forma de suc.
Observatie: se poate pune ulei de masline, sau alt ulei obtinut prin presare la rece in toate preparatele contribuind la curatirea organismului de toxine. De asemenea contine vitamina E. Sucul de lamaie se foloseste si pentru ca este un antioxidant de exceptie.
Bine inteles ca acestea sunt doar cateva dintre retetele care va pot ajuta organismul acum la aparitia atator produse naturale cu efecte deosebite asupra organismului.

Sursa: www.traieste-bine.ro

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice