sâmbătă, 13 aprilie 2013

MOTIVE PENTRU CARE NU SLABESTI

CURA DE SLABIRE

LISTA MOTIVELOR PENTRU CARE NU SLABESTI, DESI ESTI LA CURA


Ai încercat diete peste diete, ţi-ai făcut abonament la sala de fitness, ai apelat chiar şi la sfatul unui medic nutriţionist şi cu toate acestea acul cântarului nu arată că ai avea mai puţine kilograme. Medicii nutriţionişti spun că există o serie de motive pentru care nu slăbeşti deşi eşti la cură.

Daily Mail a publicat şase factori din cauza cărora nu reuşeşti să scapi de kilogramele în plus.

● Sari peste micul dejun. Prima masă a zilei este esenţială, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Specialiştii spun că persoanele care mănâncă de dimineaţă mănâncă mai puţin pe parcursul zilei. De asemenea, micul dejun asigură senzaţia de saţietate pe o perioadă de timp mai mică. Acest lucru a fost demonstrat şi de oamenii de ştiinţă de la Colegiul din Londra, care au constatat că persoanele care nu mănâncă de dimineaţă slăbesc mult mai greu decât cele care servesc micul dejun.

● Te răsfeţi în weekend. Atunci când eşti la dietă, regulile curei de slăbire trebuie respectate atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, mai ales dacă doreşti să obţii rezultatele mult visate. „În timpul săptămânii te abţii de la carbohidraţi, renunţi la dulciuri şi alte alimente interzise de regim, iar în weekend te răsfeţi cu o felie de tort. Acest răsfăţ îţi anulează toate eforturile făcute”, a precizat nutriţionista Zoe Harcombe, autoarea cărţii „De ce te îngraşi?”. Astfel, dacă doreşti să slăbeşti nutriţioniştii recomandă să urmezi cu sfinţenie sfaturile regimului pe care îl ţii.

● Nu bei ce trebuie. Cei mai mulţi dintre noi avem impresia că o cură de slăbire presupune reguli doar în privinţa alimentelor. Total greşit, afirmă medicii care spun că persoanele care ţin cură de slăbire trebuie să bea băuturi care au un conţinut caloric scăzut. Apa este ideală, deoarece are un conţinut caloric zero, dar într-un regim mai sunt acceptate şi ceaiurile, cafeaua, limonada, atâta timp cât nu sunt îndulcite cu zahăr. Mierea poate reprezenta un îndulcitor ideal atunci când urmaţi o cură. Laptele poate să mai taie din tăria cafelei, mai spus nutriţioniştii. Băuturile carbogazoase şi alcoolul sunt contraindicate în timpul regimului. Acestea au un conţinut ridicat de kilocalorii. O băutură carbogazoasă poate avea în jur de 42 de kilocalorii la 100 de grame, în timp ce alcoolul are 7 kilocalorii pe gram.

● Abuzezi de alimentele considerate sănătoase. Mergi pe ideea că tot ce este sănătos nu are cum să îţi dăuneze, astfel că nu acorzi prea mare atenţie cantităţii pe care o mănânci. Medicii spun că densitatea calorică nu are nicio legătură cu calitatea unui aliment. De exemplu, nucile sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente, în realitate acestea conţin foarte multe calorii, mai exact peste 600 de kilocalorii la suta de grame. Nutriţioniştii spun că într-o cură de slăbire este important atât calitatea cât şi densitatea unui alimente.

● Ai eliminat din dietă tot ce conţine grăsimi. Nutriţioniştii spun că grăsimile sunt nutrienţi indispensabili chiar şi în cazul unei cure de slăbire. Astfel, pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară este recomandat ca 30% din dieta zilnică să conţină grăsimi. Atenţie însă, există două categorii de grăsimi: „bune” şi „rele”. Alimentele semipreparate sau de la fast food abundă în grăsimi „rele”. Atunci când urmaţi un regim pentru a scăpa de kilogramele în plus optaţi pentru alimente precum peştele, nucile, seminţele şi avocado. Aceste alimente nu doar asigură organismului grăsimi „bune”, ci sunt şi o sursă bogată de vitamina A, C,  D, E şi K.

● Eşti în permanenţă la cură. Nutriţioniştii avertizează că persoanele care urmează dietă peste dietă nu doar că nu vor scăpa de kilogramele în plus, ci îşi vor pune şi sănătatea în pericol. Medicii spun că persoanele care sunt mereu la cură îşi dau peste cap metabolismul.

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice