luni, 1 aprilie 2013

DIETA MEDITAREANA

Diete

Dieta meditareana



Dieta mediteraneana: te ajuta sa slabesti sanatos si sa-ti tonifici musculatura

Dieta mediteraneana nu este o simpla cura de slabire, ci un stil de viata sanatos si echilibrat. Este genul de dieta potrivita pentru persoanele care nu accepta sa se infometeze pentru a scapa de kilogramele in plus, dar nici nu sunt foarte atrase de sala de fitness.

Adopta si tu dieta mediteraneana, daca iti doresti sa slabesti sanatos si sa-ti tonifici musculatura.

Dieta mediteraneana: principii

Dieta mediteraneana este una dintre cele mai simple modalitati prin care poti scapa de surplusul de kilograme si iti poti mentine greutatea ideala. Ideea acestei diete este sa-ti furnizeze substante nutritive, vitamine si minerale in cantitati optime, astfel incat metabolismul tau sa functioneze la capacitate maxima si sa arda constant caloriile. Pentru ca dieta mediteraneana sa dea rezultate, trebuie sa respecti cateva reguli alimentare simple.
- fructele, legumele, cerealele integrale, uleiul de masline, fasolea, fructele oleaginoase, leguminoasele, semintele, ierburile aromatice si condimentele trebuie sa se regaseasca in alimentatia ta de zi cu zi
- de 3 ori pe saptamana trebuie sa mananci pestele sau fructele de mare
- de 2 ori pe saptamana, dar in portii moderate, poti consuma branza, iaurt, oua, carne de pasare
- carnea grasa, mezelurile, produsele de patiserie, dulciurile, produsele fast food ar trebui evitate
- cele 3 mese principale si cele 2 gustari intre mese sunt obligatorii

Cum slabesti cu dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana furnizeaza organismului tau cantitati optime de proteine si fibre, substante nutritive care iti confera rapid senzatia de satietate si previn aparitia senzatiei de foame. Multe dintre alimentele de baza in dieta mediteraneana, precum pestele si uleiul de masline, iti ofera acizi grasi esentiali omega-3, care incetinesc asimilarea grasimilor rele in organism si ajuta metabolismul sa isi faca eficient treaba in lupta cu depozitele adipoase.

Avand in vedere faptul ca dieta mediteraneana se bazeaza in principal pe consumul de legume si fructe, ai ocazia sa eviti alimentele procesate si prajite, care dauneaza siluetei tale, deci mai tai o portie generoasa de calorii din aportul zilnic.

Este bine sa inlocuiesti untul si maioneza cu ulei de masline. De altfel, este demonstrat stiintific faptul ca uleiul de masline te ajuta sa slabesti sanatos. Condimentele si ierburile aromatice joaca si ele un rol important in dieta mediteraneana si ajuta la pierderea kilogramelor in plus, deoarece contin ingrediente active care distrug celulele adipoase si sustin arderile metabolice.

Pe masura ce slabesti, musculatura ta va tonifiata si va dobandi fermitate. Trebuie sa stii ca daca iti doresti sa obtii rezultate rapide, este nevoie sa faci miscare. Nu neaparat sa mergi la sala de fitness, dar macar sa faci exercitii fizice acasa, sa iesi la jogging in parc sau sa urci si sa cobori zilnic scarile de acasa si de la serviciu.

Despre dieta mediteraneana se poate vorbi mult, foarte mult. Ea nu te ajuta doar sa slabesti, ci si sa-ti protejezi inima de bolile cardiovasculare, sa-ti cureti organismul de toxine si, in principiu, sa iti creezi un obicei din a manca sanatos si echilibrat.

Tu ai tinut vreodata o dieta mediteraneana? Ti-ar placea sa o incerci?

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice