marți, 16 aprilie 2013

CUM A SLABIT OZANA BURABANCEA

CURA DE SLABIRE

OZANA BARABANCEA A SLABIT URMAND O DIETA PERSONALIZATA


Soprana Ozana Barabancea este la cură de slăbire de aproximativ şase luni. În primele două luni de dietă a slăbit 23 de kilograme. „Kilogramele pe care nu le mai deţin, în prezent, sunt de ordinul zecilor. Era un surplus pe care de la un moment dat încolo am început să îl resimt”, a declarat pentru gândul cântăreaţa. Aceasta a precizat că nu şi-a propus să slăbească un număr anume de kilograme. „Mă voi opri acolo unde consider că acest drum s-a finalizat şi s-a transformat într-un regim de viaţă”, a punctat artista.

A slăbit cu ajutorul unui regim recomandat de un medic nutriţionist

Pentru a scăpa de surplusul de kilograme, Ozana Barabancea a apelat la mai multe cure de slăbire, de-a lungul timpului, dar niciuna nu au avut rezultatul dorit. Astfel, cântăreaţa a decis să apeleze la ajutorul unui medic nutriţionist, dr. Silvia Ifrim, de la Spitalul Colentina, care i-a recomandat un regim personalizat. „Ideea unui regim general valabil pentru slăbit, idee pe care o văd afişată pe foarte multe canale, nu există. Aşa că, indiferent de numele dietei sau de persoana de notorietate ‚lipită’ de o cură sau alta, refuzaţi-le. Un regim alimentar sănătos poate fi personalizat doar de un doctor nutritionist”, a ţinut să sublinieze cântăreaţa.

Aceasta a spus că înainte ca medicul să îi recomande vreo dietă, a trebuit să facă un set de analize, pentru a se vedea dacă kilogramele în plus i-au afectat starea de sănătate. Rezultatele obţinute au arătat că Ozana Barabancea nu are nicio problemă de sănătate. „Nu puteam urma un regim auto-impus dacă analizele nu îmi ieşeau bine sau nu erau în parametri uzuali”, a menţionat artista.

Regimul pe care soprana îl urmează este unul echilibrat. Mănâncă des şi a eliminat dulciurile din dieta zilnică.

Nu mănâncă pâine şi bea multă apă

Pentru ca dieta de slăbire să aibă rezultatele dorite, soprana a trebuit să îşi schimbe şi un pic obiceiurile cotidiene. „Nu mănânc pâine, nu beau sucuri acidulate şi nu mai mănânc alimente sintetice, nu neapărat pentru că aş urma această cură, ci pentru simplul fapt că cele enumerate pot fi catalogate drept otravă pentru şobolani. Pentru ca dieta să aibă rezultat nu mănânc nimic după ora 19 şi beau foarte multă apă”, a spus cântăreaţa.

Sportul o va ajuta să îşi tonifice corpul

Deocamdată, Ozana Barabancea nu face sport. „În momentul de faţă consum un numar mic de calorii, fapt ce nu-mi permite practicarea vreunui sport. În plus, antrenamentul sportiv provoacă în organism nevoia de glucide, de zaharuri - elemente ce-mi sunt interzise. Deci, la acest nivel regimul este doar alimentar. Fireşte, odată stabilizată greutatea, deci imaginea de ansamblu, ceea ce a rămas din corpul meu trebuie tonifiat prin şedinţe intensive. La acest punct, voi angaja, din nou, un specialist. Ce constat, apropo de acest aspect, este eroarea făcută de mare parte a femeilor ce încearcă să slabească urmând cure de slăbire prin înfometare în timp ce fac sport. Dereglarile, mai ales de ordin fiziologic, sunt uneori ireparabile în cazul urmării unei astfel de cure slăbire”, a spus artista.

A înlocuit dulcele cu surse proteice

Adoptarea acestei diete nu a fost un lucru uşor pentru soprană. Aceasta recunoaşte că a avut şi momente grele, peste care a trecut. „Am avut momente în care organismul meu simţea nevoia de dulce. În speţă, efortul vocal susţinut, mai ales la momentul recitalurilor, se sprijină pe energia furnizată din surse glucidice. Am încercat pe cât posibil să înlocuiesc sursa de dulce cu una proteică. Şi a funcţionat. Evident, au fost şi momente de sevraj sau de derapaj de la linia regimului urmat, dar nu s-a pus nici un moment problema înfometării”, a mărturisit Ozana Barabancea.

Cum s-a schimbat viata sopranei de când a slăbit

Ozana Barabancea spune că regimul alimentar recomandat de medicul nutriţionist nu îl consideră o simplă cură de slăbire, ci “o stare de normalitate”.  “Obiceiurile alimentare sau de viaţă urmate de mine, altele decât cele din această perioadă nu îmi mai par greşite, ci de-a dreptul anormale. Viaţa se schimbă odată cu atingerea acestei stări de normalitate: funcţiile vitale le resimt mult schimbate în bine, aerul are alt gust, hainele cad altfel, dimineţile sunt mai frumoase şi mai limpezi”, a mărturisit artista.

Pe tot parcursul curei de slăbire cântăreaţa precizează că a fost susţinută de foarte multe persoane, cunoscuţi, dar şi necunoscuţi. “Toţi m-au încurajat: începând cu cel ce mi-e partener de viaţă, copiii mei, colegi. Ce nu pot să uit este multitudinea de mesaje venite pe mail, prin intermediul telefonului sau SMS-ului, al mesajelor de pe reţelele de socializare în care oamenii şi-au exprimat admiraţia. Asta, printre altele, mi-a dat tăria să continui”, a conchis Ozana Barabancea.

Sursa: gandul.info

Cauta informatii despre diete si slabire. Metode de slabit, diete eficiente si regimuri terapeutice